Počele prijave za 23. glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem prijava za nominacije i službeno je započelo 23. izdanje glazbene nagrade Porin. Prijava izdanja za ukupno 35 kategorija nadolazećeg Porina trajat će do 8. prosinca 2015., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2015., dok će se izdanja objavljena tijekom prosinca moći prijaviti sve do 8. siječnja 2016. godine.

Lanjskom odlukom Upravnog odbora Porina, uz diskografske kuće, snimke i izdanja mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije čime se u proces uključuju svi sudionici hrvatske glazbe, uz potvrdu Porina kao glazbene nagrade. Prateći globalne trendove, za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

O velikom broju kategorija za nadolazeći Porin odlučivat će komisije sastavljene od priznatih stručnjaka u svom području glazbenog djelovanja, a jedna od novosti je i otvaranje nove kategorije, "pop folklorna glazba“. Porin je, naime, obvezan čuvati kategorije izvorne narodne glazbe, ali jednako tako registrira činjenicu da se na sceni razvija i živi suvremena inačica, naročito klapske i tamburaške glazbe, kojom se uvođenjem ove kategorije otvara prostor i u Porinu.

S obzirom na zanimljivu diskografsku godinu na izmaku, direkcija Porina očekuje značajnu aktivanost glazbenika i diskografa koji su lani prijavili čak 1258 izdanja.

Više detalja i novosti saznajte na službenim web i Facebook stranicama Porina.