Podizanjem zastave na splitskoj Pjaci službeno je započeo Tjedan Porina

(Foto: Miro Lelas)

Točno u podne mališani iz Dječjeg zbora Srdelice podignuli su Porinovu zastavu u Splitu u prisustvu izvršnog direktora Porina, Tomislava Mrduljaša, glazbene dive Zorice Kondže te gradonačelnika Ive Baldasara. Gradska glazba 'Zvonimir' iz Solina i Dječji zbor Srdelice u majicama Porina uz pjesmu su prošetali centrom Splita praćeni pljeskom okupljenih domaćina. Tim činom ujedno je i službeno započeo Tjedan Porina.

- Podizanjem Porinove zastave otvoren je Tjedan Porina jer želimo da grad ovih nekoliko dana živi glazbu. Ovo je Tjedan hrvatske glazbe u Splitu, a obilježit će ga brojna događanja sve do završne svečanosti dodjele nagrada u Spaladium Areni - rekao je Mrduljaš. Na otvaranju Tjedna Porina bila je i Zorica Kondža, čiji je album "Live Lisinski" nominiran za najbolji koncertni album.

- Porin se treći put održava u Splitu, što je i normalno, jer je iz našega grada izašlo najviše glazbenika i najboljih pjevača. Porin je nagrada glazbenicima i vjetar u leđa kako bi i dalje nastavili kvalitetno raditi. Zato bi mi bilo drago da 30 godina solističke karijere okrunim jednom statuom - istaknula je Kondža. 

Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbene nagrade 17. ožujka u Spaladium Areni.

Tako će se u subotu, 11. ožujka u 20 sati na splitskoj Peškariji održati prvi od nekoliko evenata ususret Porinu, tradicionalni gradski tulum pod nazivom "Disko Peškarija" uz DJ Miru, BEATS'n'SAX i Ivana Škvorca na saksofonu. 

U srijedu, 15. ožujka u 11 sati u Cornaro Hotelu najavljena je konferencija za medije "Treća godina Porina u Splitu", u 19 sati na splitskoj Pjaci posjetitelji će moći uživati u nastupu Jukebox live banda, a dan kasnije, 16. ožujka, očekuje nas zanimljiv program. 

Glazbenici će se dan uoči dodjele družiti u Fabrique Pubu u 17 sati na gala eventu StoryGourmet uz promociju novog broja časopisa u izdanju Adria Medije Zagreb, a već u 19 sati na splitskoj Pjaci nastupit će Ana Opačak & Lite Motive. U 19 sati održat će se i svečano otvorenje novouređenog Cornaro Hotela, koji već godinama ima status "prijatelja Porina".

Na dan dodjele, 17. ožujka u hotelu Cornaro održat će se panel diskusije HDS ZAMP-a. U 11 sati bit će prva pod nazivom "Susret s korisnicima glazbe iz Splitsko-dalmatinske županije", potom će se u 13 sati održati konferencija za medije RockOff festivala i Thrill Blues festivala, a u 14 sati nastavit će se s drugom panel diskusijom "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava. 

Tjedan Porina završit će svečanom dodjelom glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni Spaladium Arene, svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com

 

PROGRAM TJEDNA PORINA

11.03. - 12 sati - svečano podizanje zastave Porina - Pjaca

11.03. - 20 sati - Disko Peškarija 

15.03 - 11 sati - konferencija za medije "Treća godina Porina u Splitu" - Cornaro Hotel

15.03. - 19 sati - Jukebox live band - Pjaca

16.03. - 17 sati - StoryGourmet - Fabrique Pub

16.03. - 19 sati - Ana Opačak i Lite Motive - Pjaca

16.03. - 19 sati - svečano otvorenje Cornaro Hotel - Cornaro Hotel

17.03. - 11 sati - HDS ZAMP panel diskusija "Susret s korisnicima glazbe iz Splitsko - dalmatinske županije" - Cornaro Hotel

17.03. - 13 sati - Konferencija za medije: RockOff festival i Thrill Blues festival - Cornaro Hotel

17.03. - 14 sati - HDS ZAMP panel diskusija "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava" - Cornaro hotel

17.03. - 19.45 sati - 24. dodjela Glazbene nagrade Porin - Spaladium Arena