Porin se vraća u Dalmaciju: Dodjela glazbenih nagrada ponovno u Splitu

Upravni odbor Porina ponudu Splita i Splitsko-dalmatinske županije prepoznao je kao najpovoljniju, stoga je odabrao upravo taj grad za domaćina 23. glazbene nagrade Porin. U konkurenciji su bili Poreč, Opatija, Osijek i Zagreb, ali s obzirom na ponuđeno, odlučeno je da Split ponovno ugosti glazbenike na svečanoj dodjeli 17. ožujka 2016.
- Porin je od iznimne važnosti za grad Split kao etabliranu glazbenu destinaciju te za otvaranje turističke predsezone. Veseli nas što će ova manifestacija ponovno biti u našem gradu - rekao je splitski dogradonačelnik Goran Kovačević.
Split je tako drugu godinu zaredom postao grad domaćin hrvatske glazbene nagrade. Zasluga je to prije svega gradskih otaca kao i onih u cijeloj županiji, a grad se i ove godine potrudio oko organizacije samog događanja, 
- Dalmacija je kolijevka hrvatske riječi i lijepe pjesme i zato je Porinu mjesto upravo ovdje, u srcu naše županije. Napravio sam sve kako bi se taj glazbeni spektakl održao u Splitu - rekao je splitsko - dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.Dodjela glazbene nagrade definitivno će oživjeti proljetnu turističku sezonu, koja je ove godine bila najuspješnija do sada, a svakodnevna događanja unaprijediti društveni život gradu domaćinu. S gostoprimstvom Splićana bili su zadovoljni i sudionici posljednje dodjele stoga je organizacija Porina u tom gradu prihvaćena na obostrano zadovoljstvo.