Priprema se raskošna bina od 600 "kvadrata", za prestižnu statuu najteču se mentori i savjetnici showa "The Voice"

Počele su pripreme za ovogodišnju dodjelu Porina

Nadolazeća dodjela glazbene nagrade Porin zasigurno će biti najspektakularnija do sada. Osim što se po prvi put održava u najvećoj dvorani, splitskoj Spaladium Areni, sama pozornica prostirat će se do centra parketa i također će biti raskošno uređena uz mnoštvo multimedijalnih svjetlosnih efekata.
Zbog veličanstvene scenografije Porin je zamišljen kao zabavno događanje za nešto više od 2000 ljudi gdje će se zajednički dobro provesti i publika i glazbenici. Upravo zbog toga glazbena manifestacija se ove godine prvi put i otvorila za publiku, a u prodaju je zbog toga pušten i ograničen broj ulaznica.
Na finalnoj svečanosti osim djelatnika glazbene industrije,  domaćih medija te publike, najavljen je i dolazak mnoštva novinara te fotoreportera iz regije koji su se jako zainteresirali za hrvatsku glazbenu nagradu.
- Bina je uvjerljivo najveća do sada, a prostirat će se na 600 četvornih metara. Isto tako na njoj će biti oko 300 "kvadrata" LED zavjesa i video zidova. Imat ćemo tri stagea i to pop binu, rock binu i onu centralnu za dodjelu statua. Ovako nešto još nismo radili na dodjeli glazbenih nagrada, a raskošna pozornica do sad nikad nije viđena - rekao nam je scenograf Davor Antolić Antas.
Osim Porina, koji radi posljednje tri godine, Antas je dosad surađivao i sa televizijskim kućama, HRT-om, RTL-om te Novom TV. Trenutačno još radi na projektu "The Voice" a radio je i projekte poput "Big Brothera", "Farme", "Tri, dva, jedan, kuhaj", "Zagrebački festival", posljednji "Splitski festival...Uz njega dodjelu nagrade osmišljavao je i Zoran Pezo kao scenarist, dok je režiser svečane manifestacije Ivan Miladinov.
U Areni se očekuje pravi glazbeni i televizijski spektakl na kojem će nastupati neke od trenutačno najvećih domaćih zvijezda. Nastup na splitskom Porinu potvrdili su ne samo nominirani glazbenici već i oni koji cijene ovu glazbenu nagradu poput Psihomodo Popa, Urban&4, Saše Antića, Jacquesa Houdeka, Marijana Bana, Massima, Detoura, klape Sagena, Bang Banga, Vatre, Gatuza, Sare Renar, Ivane Kindl, Pavela i drugih.
Zanimljivo je i da će se u jednom dijelu kategorija za prestižnu statuu natjecati mentori i savjetnici trenutačno najpopularnijeg glazbenog showa "The Voice". Tako se frontmen Vatre, Ivan Dečak te njegovi savjetnici, pjevač Pavela Aljoša Šerić i pjevačica Detoura Maja Posavec natječu u pet kategorija među kojima su i one najatraktivnije za pjesmu i album godine, dok se drugi mentor Jacques Houdek nada statui u kategoriji "Najbolja muška vokalna izvedba" gdje su mu konkurencija Massimo i Arsen Dedić.
Dolazak na svečano događanje potvrdile su mnoge filmske, televizijske, glazbene i sportske zvijezde koji će se ondje pojaviti u ulozi prezentera. Tako će pobjednike u 31 kategoriji čitati Blanka Vlašić, Meri Cetinić, Đorđe Peruzović, Slavko Sobin, Đelo Hadžiselimović, djevojke iz klape Cesarica...

Na nadolazećoj dodjeli pojavit će se i diva Josipa Lisac kojoj će se uz Karla Metikoša i Ivicu Krajača uručiti Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za album "Dnevnik jedne ljubavi". Lisac će također noć uoči dodjele Porina, koji je 06. ožujka, održati koncert u klubu Judino drvo.
Uz Josipin nastup u tjednu Porina predviđena su mnoga glazbena, filmska i tematska događanja. Tako će posjetitelji i sudionici dodjele moći uživati u podizanju zastave na Pjaci čime će se simbolično obilježiti dolazak Porina u Split. Zastavu će osim zamjenika splitskog gradonačelnika Gorana Kovačevića podizati i glazbenik Marijan Ban. Organizirat će se i izložba naslovnica albuma koje su nagrađene Porinom te revija glazbenih dokumentarnih filmova koja će trajati cijeli tjedan. Dokumentarce je odabrao Đelo Hadžiselimović, a prikazivat će se u kinoteci Zlatna vrata. Glazbenici će imati priliku jedriti zahvaljujući gostoprimstvu kluba Labud Porin, a Splićani će moći uživati i uz plesne ritmove Songkillersa, Grete i Gatuza.
Svečana manifestacija zamišljena je kao veličanstveni show za sve obožavatelje hrvatske glazbe koji će se u narednim danima moći zabaviti na raznim društvenim događanjima. Svakako će domaća publika najviše uživati u finalnoj dodjeli i dobroj glazbi zajedno sa zvijezdama hrvatske scene. No prije početka same dodjele, sve zvijezde prošetat će od 18.30 sati crvenim tepihom. Svi posjetitelji u dvorani moraju biti do 19.45 sati jer u 20.00 sati počinje emitiranje uživo na HRT-u.