Robbie, Stonesi, Santana, Sade i Cohen među istaknutim dobitnicima Porina

Roger Waters, osnivač i autor legendarnih Pink Floyda oduševio se kad su mu 2011. godine uoči koncerta u zagrebačkoj Areni uručili hrvatsku glazbenu nagradu za posebna dostignuća u glazbi.
- Jako mi se sviđa Porin. Nosim ga kući gdje ću ga pažljivo čuvati. Ovo mi je velika čast i zahvaljujem svima u Hrvatskoj na ovom priznanju - rekao je tada Waters. Posebno ga je razveselilo što je bio prvi glazbenik koji je dobio Porina izrađenog od bračkog kamena. No nije samo Watersa iznenadila hrvatska glazbena nagrada. Te iste godine dvije statue dobila je i Sade. Nagradu je osvojila za najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe "Soldier of Love" te istoimeni hit koju su proglasili najboljom inozemnom pjesmom. Engleska pjevačica tako je iza sebe ostavila legende poput Erica Claptona, Joea Cockera i Brucea Springsteena.
- Sretni smo i ponosni jer smo u jednoj godini osvojili dva kipića, a drago nam je i što publika u Hrvatskoj obožava naše pjesme - izjavila je Sade Adu. I dok je pjevačica bila presretna zbog osvojene nagrade, njezin kolega Leonard Cohen najviše je pohvalio izgled statue. Kanađanin je nagradu dobio 2010. godine za najbolji inozemni video program "Live in London".
- Statua je prelijepa, ali moram priznati da je teška - rekao je Cohen prije nastupa u Ljubljani i ponosno pozirao s kristalnim Porinom.
Ipak najviše nagrada do sada osvojili su engleski rokeri "The Rolling Stones". Jedan od najdugovječnijih bendova u povijesti osvojio je šest kipića. Njihov album "Bridges to Babylon" 1998. godine bio je najbolji inozemni uradak, a hit "Anybody seen my baby", najbolji spot. Godinu kasnije Stonesi su osvojili Porin za najbolji inozemni video program "Bridges to Babylon", dok su 2006. ponovno dobili dvije nagrade, i to za pjesmu "Streets of love" te album "A Bigger Bang". Posljednji kipić uzeli su dvije godine kasnije za najbolji inozemni video program "The Biggest Bang".
Frontmen benda Mick Jagger iznenadio se kad su mu uručili nagradu rekavši kako se unatoč tomu što su u karijeri osvojili brojna priznanja, uvijek raduje novim statuama. Njegov sunarodnjak Robbie Williams, kako ističe, sve nagrade čuva na policama u svom domu, pa tako i Porina kojeg je dobio 2003. godine za hit "Feel", dodajući kako mu imponira kad dobije nagradu izvan rodne Britanije. Godinu kasnije uzeo je još jednog Porina i to za video program "What we did last summer". S hrvatskom glazbenom nagradom pohvalila se i 2010. američka pjevačica Alicia Keys kao i  gitarist Carlos Santana deset godina ranije. Alicia je nagradu dobila za hit "Fallin", a Santana za album Supernatural i  spot hita "Smooth" kojeg je otpjevao s Robom Thomasom, frontmenom benda Matchbox Twenty.
- Neke pjesme jednostavno su vječne i trajno se urežu u sjećanje. Kad je čujete ne možete je prestati pjevati - objasnio je Santana zašto je "Smooth" postao svjetski hit. Kantautorica i pjevačica Alanis Morissette također je vlasnica jednog Porina. Dobila ga je 1997. godine za najbolji spot "Ironic". Kanađanka je u toj kategoriji pobijedila Madonnu s hitom iz filma Evita "You don/t love me" te Erosa Ramazzottija s pjesmom "Piu bella cosa".