Svečanim postavljanjem zastave Porina i potpisivanjem ugovora o suradnji započeo Tjedan Porina

Danas se u Salonu Grada Rijeke održalo svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, tvrtke Rijeka 2020 d.o.o. i Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza. Potpisivanje ugovora obilježilo je i svečano postavljanje zastave Porina na balkon zgrade gradske uprave.

Glazbena nagrada Porin nakon šest godina ponovno se vraća u Rijeku, a završna svečanost dodjele nagrada održat će se u petak, 29. ožujka 2019. godine u Centru Zamet pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i tvrtke Rijeka 2020 d.o.o.

Ugovore o suradnji potpisali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktorica tvrtke Rijeka 2020 d.o.o. Emina Višnić i predsjednik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza Goran Končar.

Svečanom događaju prisustvovali su i pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, dopredsjednik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza Paolo Sfeci, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović, izvršni direktor Porina Davor Drezga, glavna tajnica Porina Ivana Martinac i član Upravnog odbora Porina Dražen Baljak.

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da mu je drago što je Rijeka, kao Europska prijestolnica kulture, ovogodišnji domaćin Porina. Naveo je da je Porin, kao velika glazbena manifestacija, odlična uvertira za događanja koja će se održati u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture te da će se potruditi da Rijeka bude dobar domaćin.

Predsjednik Unisona Goran Končar čestitao je Rijeci na dobivanju prestižne titule Europske prijestolnice kulture, istaknuvši kako Rijeka u glazbenom smislu jedinstven grad, u kojem su se rodili ili u njemu djelovali velikani hrvatske glazbe, poput Lovre Matačića ili Borisa Papandopula, a u njemu pokrenuti neki od prvih disco i jazz klubova na ovim prostorima.

Direktor TZ Petar Škarpa istaknuo je kako se Rijeka u posljednjih šest godina, od kada je posljednji put ugostila Glazbenu nagradu Porin, značajno razvila u turističkom smislu. Izrazio je nadu kako će se glazbenici i sudionici Porina u Rijeci dobro osjećati i vratiti se ponovno kao turisti.

U ime društva Rijeka 2020, zaduženog za provedbu projekta Europske prijestolnice kulture, direktorica Emina Višnić je izrazila zadovoljstvo što su brojne institucije vezane uz Porin prepoznale ne samo Rijeku, nego i EPK kao relevantni kontekst za organizaciju najveće glazbene manifestacije u Hrvatskoj.

Glavna tajnica Porina Ivana Martinac istaknula je kako je sve spremno za ovogodišnju završnu svečanu dodjelu Porina u sklopu koje nas očekuju nastupi brojnih glazbenika te ćemo saznati ovogodišnje dobitnike nagrada.