Svi žele organizaciju Porina: Pet gradova u borbi za 23. glazbenu nagradu

Bliži se 23. dodjela nagrade Porin, a djelatnici glazbene industrije već su krenuli s prijavama. Ovogodišnji Porin održan je u splitskoj Areni Spaladium, a grad Split pokazao se kao sjajan domaćin i partner  u organizaciji  glazbenog i televizijskog spektakla. Splitski Porin bio je poseban po mnogo čemu. U  dvorani je u glazbenom spektaklu uživalo gotovo 5500 gledatelja, a samo događanje pratila je, do sada, najveća medijska kampanja.

Izvjesno je da će dodjela glazbene nagrade definitivno oživiti proljetnu turističku sezonu, a svakodnevna događanja unaprijediti društveni život gradu domaćinu. No koji će to grad biti još se ne zna. U igri su Poreč, Opatija, Zagreb, Osijek i  Split. Svaki od njih ima svoje adute. Poreč je primjerice grad s velikom tradicijom organizacije sportskih događanja. Tu su fenomenalna dvorana Žatika i resursi turističkog diva Plave lagune. Glazbena tradicija Opatije je najdulja, a pored atraktivnog smještaja imaju i novu dvoranu. Zagreb je, naravno, glavni grad i njegovo je pozicioniranje jasno, dok Osijek kao kandidat za europsku prijestolnicu kulture vapi za događanjima i oživljavanju dvorane u Gradskom vrtu.
Kandidatura Splita, kojeg su mediji u međuvremenu nepravedno otpisali, ponovo se vratila na velika vrata. To je prvenstveno zasluga gradskih otaca jer su svjesni značenja Porina za otvaranje predsezone koja je ove godine bila najuspješnija u povijesti.